Eerste storm deze herfst verwacht in onze regio, “Get ready for Fall” in Oude Dorp stormproof

Na maanden van zomerweer met droogte, hoge temperaturen en volop zon leek ook de gemeente Zuidplas  soms net op Zuid Europa. Komende dagen echter lijkt het erop dat de herfst goed op gang gaat komen met storm en regen.

Komende vrijdag 21 september verwachten de weerbureaus stormachtig weer en heeft hiervoor code geel afgegeven. Met windstoten van 85 kilometer per uur en veel regen zal dit even wennen zijn.

Volgens onze weerman Leen de Koning neemt de bewolking komende nacht toe en vallen later deze nacht de eerste buien. Met temperaturen van 18 a 19 graden is het nog erg zacht. Morgen dus buien en een temperatuur van 15 graden, in de middag ook af en toe zon.

 

De winkeliers vereniging verwacht weinig hinder te ondervinden tijdens het evenement “Get ready for Fall” in het oude dorp in Nieuwerkerk aan den IJssel. veel activiteiten zullen deze avond binnen in de winkels plaatsvinden. De nadruk van het slechte weer lijkt in de ochtenduren te zijn.

De voorspelde storm voor vrijdag zal niet de laatste zijn deze week. De voorspellingen zijn dat het in de nacht van zondag op maandag wederom zal gaan stormen,dit door restanten van de orkaan Florence.

De laatste grote storm die over onze regio trok was afgelopen januari, deze veroorzaakte veel schade. ( foto op cover: Januari 2018).

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.