Inschrijven kids2move leefstijproject geopend

Om kinderen in de gemeente Zuidplas fit & gezond te krijgen, hebben diëtist Femke van Liere en kinderoefentherapeut Karin Driessen het leefstijlprogramma Kids2Move ontwikkeld. Na succesvolle eerdere edities, gaat er na de herfstvakantie weer een nieuwe groep van start. Vanaf vandaag kan er worden aangemeld!

Naast lekker samen sporten, komen er tijdens het programma van 12 weken diverse thema’s en workshops aan bod. Zo wordt er samen gekookt, gewerkt aan lichaamshouding en uitstraling, zelfvertrouwen en zijn er gezellige eet- en beweeglessen. Helemaal leuk om dit samen met andere kinderen van tussen de 8-12 jaar te doen natuurlijk!
“Uit onderzoek blijkt dat er een toename is van kinderen met een gewichtsprobleem. Niet alleen veroorzaakt wordt door verkeerde eetgewoonten, maar ook doordat veel kinderen te weinig bewegen. In het programma Kids2Move laten we kinderen uit het basisonderwijs het plezier in het bewegen ervaren en maken we ze spelenderwijs bewust van het belang van goede eetgewoonten. Daarnaast proberen we hen meer zelfvertrouwen te geven en positief te leren kijken naar zichzelf”, aldus diëtist Femke van Liere. Het programma beslaat een periode van 12 weken en gaat van start na de herfstvakantie, in de week van 30 oktober.
Samenwerking met lokale sportaanbieders
Onder begeleiding van een oefentherapeut en verschillende lokale sportaanbieders sporten en bewegen de kinderen in groepsverband. De bijeenkomsten worden afgewisseld met interactieve workshops voor kinderen en/of ouders, zoals coaching, tekentherapie, smaaklessen en een kookworkshop. “Kinderen gaan samen werken aan een gezonde leefstijl en leren op een leuke en speelse manier positief te denken. Wij geven ze met Kids2Move een zetje in de goede richting”, aldus kinderoefentherapeut Karin Driessen.

Inschrijven
De bijeenkomsten zijn elke dinsdag (15.30-17.30u) en vrijdag (16.00-17.00u) in gymzaal Kroonkruid. Voorafgaand aan het programma vinden er intakegesprekken plaats. Inschrijven kan tot en met 19 oktober 2018, via : info@kids2move-leefstijl.nl  of telefonisch  via : (0180) 31 89 93. Eenmalige kosten: €50,-. Voor meer informatie: www.kids2move-leefstijl.nl

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.