twitterbericht politie zorgt voor onduidelijkheid inbraak Nieuwerkerk

Een twitterbericht van de politieregio Den Haag zorgde maandagavond 10 september voor enige onduidelijkheid. In de late avond verscheen er een bericht  over een “heterdaad inbraak” in Nieuwerkerk aan den IJssel. Maar waar nou precies gezocht moest worden bleef onduidelijk.

Volgens het twitterbericht zou er uitgekeken moeten worden naar 2 mannen, 1 met muts met oorflappen, tenger postuur, ongeveer 175m. lang, donkerkleurige jas. Van de andere man zou geen signalement  bekend zijn. Inwoners werd gevraagd uit te kijken naar de beide mannen en 112 te bellen indien de mannen gezien zouden zijn. Buurtapp Nieuwerkerk werd niet door de politie op de hoogte gesteld van deze oproep zodoende er geen bericht naar 3050 leden van de buurtapp uit kon worden gestuurd. Bij de buurtapp is inmiddels bekend dat het bleek te gaan om een inbraak rond 23:30 uur in 2 panden aan de Westringdijk in Nieuwerkerk aan den IJssel. De daders hebben toegang tot de panden gekregen door het inslaan van ruiten. Bij een van de 2 inbraken een opvallende Hema tas meegenomen, mogelijk om spullen in te vervoeren. De 2e dader is een slanke man, lichtkleurige jas of blouse, een donkere broek en lichte kleur schoenen.

Heeft u tips : 0900-8844

Buurtapp Nieuwerkerk geeft aan het zeer te betreuren dat deze melding niet is doorgegeven en zodoende er niet snel op ingespeeld kon worden.

Een van de daders is vastgelegd met een bewakingscamera.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.