Mannenkoor Nieuwerkerk stopt na 25 jaar

Mannenkoor Nieuwerkerk maakt zich gereed voor de laatste etappe. Dit najaar ondersteunt het nog kerkdiensten in Rotterdam, Barendrecht en Krimpen a/d IJssel. Daarna volgt op donderdagavond 18 oktober het slot van 25 jaar synagoge-zang vanuit Nieuwerkerk.

Pogingen om tot ‘een doorstart’ te komen gaven geen perspectief. Daarom moest het bestuur van het koor besluiten dat de viering van het vijfde lustrum tevens het einde van een opmerkelijk tijdperk zal zijn. Aan uitnodigingen bestond en bestaat geen gebrek. Maar vergrijzing speelt het koor parten, terwijl de komst van nieuwe leden uitblijft. Dat brengt de kwaliteit in gevaar.
Het was sowieso een wonder dat het koor onder leiding van Gerard Lange zijn missie 25 jaar lang kon volbrengen . Tijdens naar schatting zo’n 150 bijeenkomsten werden velen in contact gebracht met de joodse traditie van waaruit het christendom is voortgekomen. Van meet af aan werd het koor gesteund door de joodse gemeenschap.

Avond in joodse stijl
De feestelijke afsluiting – het 5e lustrum – vindt plaats op donderdag 18 oktober a.s. 20 uur in De Lichtkring in Nieuwerkerk a/d IJssel. Het belooft een verrassende ‘Avond in joodse stijl’ te worden. Uiteraard neemt het koor de religieuze zang voor zijn rekening. Daarnaast zorgt het ‘Trio Wilde Eend’ (Vilde Katshke) voor de jiddische component met een ‘vertelconcert’. Klezmermuziek vormt de omlijsting van een typisch joods verhaal, gebracht door meesterverteller en klarinettist Gottfrid van Eck. Ongetwijfeld neemt ook ‘de zaal’ deel in dit slotakkoord van een projectkoor met leden vanuit de wijde regio tot ver daarbuiten.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.