De Reisduif houdt op te bestaan, pand Irenestraat verkocht

De Nieuwerkerkse postduivenvereniging De Reisduif houdt op te bestaan. Het verenigingsgebouw aan de Prinses Irenestraat heeft de duivenvereniging verkocht aan Stichting Islamitische Moskee Errahmane die haar activiteiten momenteel nog onderbrengt in het pand aan de Prins Bernhardstraat in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De postduivenvereniging die in 1934 werd opgericht kampte de laatste jaren met problemen: een terugloop van actieve leden en onderhouden van het gebouw. Door de “vergrijzing” van de nog actieve leden waren er maar weinig handen die het gebouw aan de Prinses Irenestraat konden onderhouden. De vereniging startte in 1934 aan de Rijskade en verhuisde halverwege de jaren tachtig naar het pand aan de Prinses Irenestraat. In de succesjaren van de vereniging waren er een kleine 60 leden, momenteel nog maar 8, te weinig om de vereniging rendabel te houden. Afgelopen jaar werd het pand in de verkoop gedaan. De islamitische stichting Errahmane gaat het pand gebruiken voor uitbreiding van diverse activiteiten.

het pand aan de Prins Bernhardsstraat

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.