Woensdag 10 oktober loopt er een boef in de wijk!!

In verschillende gemeenten in Nederland is het al een groot succes en nadat vorig jaar Zevenhuizen het evenement voor de eerste keer organiseerde nodigen dit jaar de Buurtapp Nieuwerkerk en centrum criminaliteitsbestrijding in samenwerking met de politie Waddinxveen-Zuidplas
alle inwoners vanaf 14 jaar (indien jonger onder begeleiding van een volwassene) uit om mee te doen met het interactieve spel ‘Boef in de wijk’.

Via social media en Twitter hastack @buurtappnwk zullen er deze avond opdrachten worden verstrekt die moeten leiden naar meerdere “boeven” in de wijk.
De opdracht bestaat uit het ontmaskeren van ‘de boef’, bijvoorbeeld een inbreker of een fietsendief. Degene die de boef als eerste vindt ontvangt een leuke prijs.

Doel van de actie is het contact tussen politie en burgers te verstevigen en inwoners alerter te maken op verdachte situaties in de wijk. De gemeente Zuidplas ondersteunt het project. De avond start om 18:30 uur in het Groenehartpark tussen basisschool de Wingerd en de PWA in Nieuwerkerk aan den IJssel. Inloop vanaf 18:00 uur. Meer info op de speciale Facebook pagina.

Boef in de wijk wordt inmiddels in meerdere plaatsen gespeeld.
Onderstaande video een impressie:

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.