Brand treft slachterij S ‘Gravenweg

In de kalverslachterij Boer aan de s’ Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is donderdagmiddag 5 juli een brand uitgebroken. Bekend is dat er werkzaamheden waren aan het gebouw te tijden van het ontstaan van de brand. Een woordvoerder van de hulpdiensten liet weten dat er een vermoeden bestaat dat de brand hiermee te maken kan hebben.

Volgens omstanders zat de brand tussen de dakbeplating. Brandweer was met groot materieel aanwezig. Door het slopen van een dakdeel en muur probeerde de brandweer bij de brandhaard te komen. De brandweer heeft hulp ingeroepen vanuit omliggende korpsen zoals Haaglanden en de brandweer Rotterdam Rijnmond/Capelle aan den IJssel. Mede door de aanwezig van onder meer  gasflessen werd er extra materieel ingezet.

Verkeer vanaf Capelle aan den IJssel kon bij de rotonde na Hitland niet de S’ Gravenweg op in verband met een wegafsluiting. Het verkeer werd omgeleid. De slachterij in Nieuwerkerk aan den IJssel is na controle brandweer weer vrijgegeven en overgedragen aan eigenaar. De schade aan het pand is door snelle inzet beperkt gebleven.

 

 

 

 

 

 

 

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.