SP : Coalitie over rechts belooft niet veel goeds

De Socialistische Partij Zuidplas wilde meedoen aan de coalitiebesprekingen  maar wist ook dat je als verliezer bij de afgelopen verkiezingen niet als eerste aan zet zou zijn. Maar zo snel over rechts klinkt alsof het allemaal van te voren was beklonken. Dit laat de lokale linkse partij weten in een persbericht.

Dat de VVD de SP heeft afgebeld voor het vervolg van de coalitiebesprekingen verbaast de partij niet. “De liberalen hadden al eerder de liefde verklaard aan CU/SGP en nu ook aan het CDA. Hiermee komt een coalitie over rechts en de SP vreest vooral veel kaalslag, nog meer problematische schulden door handhaving recreatiewoningen en een volle polder”. aldus de partij. De SP heeft tijdens de onderhandelingen duidelijk gemaakt dat het bid voor het vijfde dorp teruggetrokken moest worden, er alleen contracten gesloten moeten worden met zorgaanbieders waar bestuurders niet te hoog worden beloond en dat er een echte oplossing voor de bewoners van recreatiewoningen moest komen. “Als je tijdens de verkiezingen het vijfde dorp als thema gebruikt moet je ook je belofte nakomen, helaas blijken we de enige die echt het bid wil terugtrekken. Over de zorg hadden de nieuwe coalitiepartijen geen zorgen over zakkenvullen aan de top. En als zelfs D66 je laat vallen over recreatiewoningen geeft dat aan dat als pluche lonkt, beloftes aan de kiezer soms wel heel snel verwateren “ legt Rodenburg verder uit.

Serena Rodenburg van de SP:

Bij fractievoorzitter van Wijnen waren de SP en NEZ al vergeten als coalitiepartner bleek uit zijn tweets,maar was er waarschijnlijk niet gerekend op de doffe nederlaag van D66”

Fractievoorzitter Jan Baas “De SP gaat zich nu opmaken voor een oppositierol en hoopt een links blok met PvdA/GL en NEZ op te gaan bouwen om zo de sociale kant van Zuidplas te bewaken en proberen te zorgen dat men niet de polder vol gaat gooien met woningen. Wij zijn er klaar voor, kom maar op! “

Eerder in het nieuws

2 Thoughts to “SP : Coalitie over rechts belooft niet veel goeds”

  1. Theo Plate

    Let nou even op de spellingsfouten. Onvoltooid tegenwoordige tijd van BELOVEN = belooft , niet beloofd.
    hetzelfde geldt voor verbaasd (verbazen). OTT = verbaast.

  2. Ineke G

    Wat willen ze nu hadden ze zelf beter hun best moeten doen bij de vorige coalitie. Van alles beloven en er is niets van terecht gekomen. Ik denk dat we als burger er beter voorstaan met CDA erin. Is tenminste een standvastige partij die niet in de kont kruipt bij VVD. Ja is ja en nee is nee bij deze partij.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.