VV Nieuwerkerk(zo) wint geflatteerd met 3-0 van Poortugaal

VV Nieuwerkerk begon zonder Ryan Santos en Davi Soares Lizardo, maar met Scott van Dijk en Daniël da Cruz en verder dezelfde spelers als tegen Den Hoorn, de wedstrijd tegen Poortugaal.

De eerste kans is voor Poortugaal, Julien Gret schiet gehaast naast. Na 10 minuten pakt Nieuwerkerk de wedstrijd over en volgen kansen. Zo wordt een schot van Daniël da Cruz gekraakt en schiet Remco Langerveld net naast. Ruimtes zijn groot en de passes aan beide zijden onnauwkeurig. Het is een wedstrijd vol fouten aan beide kanten. Maar in de 24e minuut wordt het toch 1-0. Remco Langerveld schiet vanaf de rand van strafschopgebied knap in de verre hoek, 1-0. Niet eens onverdiend te noemen op dat moment. Nieuwerkerk voert daarna de druk op, er zijn kansen voor Rowendy Schoop en Donny van der Dussen, maar geen doelpunten. Aan de andere kant schiet Julien Gret vlak voor rust net naast, mede omdat Nieuwerkerk achteruit loopt en vergeet te voetballen. in de 40e minuut valt Remco Langerveld geblesseerd uit, hij wordt vervangen door Stefan van der Vlegel.

Rust 1-0. Het begin van de tweede helft was voor Poortugaal zonder dat de ploeg echt gevaarlijk wordt. Na tien minuten pakt Nieuwerkerk het over en ontstaan kansen aan de andere kant. Maar opnieuw tot doelpunten leidt dit niet. Sterker, Poortugaal klopt ook aan de deur. Dankzij enkele goede reddingen van doelman Delano Kortstam blijft het echter 1-0. Dan wordt in de 68e minuut Bart Slob binnen de beruchte lijnen naar de grond getrokken en wijst de leidsman naar de stip penalty. Eric van der Zwam van Poortugaal was het hiermee niet eens en binnen 5 seconden kreeg hij twee keer geel voor aanmerkingen op de leiding: dus rood. Poortugaal ook nog eens met 10 man. De penalty werd door Rowendy Schoop zwak ingeschoten en gestopt door doelman Roy van Oossanen van Poortugaal. Een man minder breekt de ploeg van scheidend coach Jack van den Berg, toch op. Rowendy Schoop haalde zijn gram voor de gemiste strafschop en scoorde in de 79e en 88e minuut de 2-0 en 3-0. Tussendoor werd Daniël da Cruz vervangen door Bilal Ouahabi (73e minuut) en Shayron Curiel door Luc Dielhof (82e minuut).

Nieuwerkerk was vanmiddag de minst slechte ploeg van de twee en wint verdiend. Het is de tweede overwinning achter elkaar voor Nieuwerkerk, een unicum dit seizoen.

Volgende week wacht VELO uit Wateringen als tegenstander. Winst dan kan zomaar de play-offs naar boven betekenen.

(Bron: omroepzuidplas.nl)