Mogelijke verdachte overval Hoofdweg opgepakt

De recherche afdeling van de politie heeft vandaag, 15 augustus een 21 jarige Rotterdammer aangehouden in verband met de verduistering van een 3 wielige motorscooter.

Deze motorscooter werd enkele dagen na de verduistering gebruikt bij een gewapende overval op een 74-jarige man in zijn bedrijf in Nieuwerkerk aan den IJssel. Deze overval vond plaats op donderdag 13 juli, tussen 09.00 uur en 09.30 uur, aan de Hoofdweg Zuid in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De verdachte reageerde in juli op een advertentie op Marktplaats waar de motorscooter in Dordrecht te koop werd aangeboden. Na de overdracht van de scooter bleek de betaling niet te zijn gelukt. Mogelijk is er sprake geweest van oplichting door middel van een nep bank-app. De eigenaar deed daarna aangifte bij de politie.

De recherche onderzoekt of beide feiten met elkaar te maken hebben.
Volgens een rechercheur uit het onderzoeksteam heeft het slachtoffer geluk gehad. ‘Deze overval had heel anders kunnen aflopen. We hebben in dit onderzoek goede hulp gehad van een oplettende vrachtwagenchauffeur. De verdachten van de overval botsten tijdens hun vlucht tegen zijn geparkeerde vrachtwagen aan en de vrachtwagenchauffeur noteerde het kenteken. Uiteindelijk heeft deze informatie geholpen bij het onderzoek’.

Tips? Bel de politie
Het onderzoek naar de overval is nog in volle gang en de recherche komt dan ook graag in contact met mensen die meer informatie hierover hebben. Hebt u tips die kunnen helpen bij het onderzoek, neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.