Hart van Holland meldt: Gemeente “hevig” in gesprek met Lidl en omwonenden.

Hart van Holland bericht dan  volgens wethouder Jan Hordijk  er buiten de supermarktketen Lidl geen andere partijen in beeld zijn om zich in het voormalige Rabobankgebouw aan de J. A. Beijerinkstraat in Nieuwerkerk te vestigen. Dat zei hij naar aanleiding van vragen vanuit de programmacommissie Ruimtelijke ordening.

“Ik zie ook wel eens wat op Facebook voorbij komen”, reageerde Hordijk. “Maar het zijn indianenverhalen. Naar mijn weten zijn er geen andere partijen geïnteresseerd om activiteiten te ontplooien in het voormalige Rabobankgebouw. Bovendien: de Rabobank heeft het gebouw, onder voorwaarden, verkocht aan Lidl. Wij als gemeente zijn er voor het bestemmingsplan en voor het verlenen van vergunningen.”

Op de vraag vanuit de commissie hoe de stand van zaken is, zei Hordijk dat de gemeente ‘hevig’ in gesprek is met Lidl en omwonenden. “Als u het mij vraagt, zeg ik heel eerlijk dat het me niet bevalt dat het zo lang duurt. We hebben te dealen met twee belangen. Laat ik helder zijn: ik heb de Lidl niet verzonnen. Wij volgen de nota van uitgangspunten van de raad. Metertje hier er vanaf, metertje daar er vanaf. U kunt zich voorstellen dat er bij de gesprekken met Lidl ook wat wrijving ontstaan is. Lidl denkt: hoe houden we een supermarkt over waar we wat mee kunnen?”

Volgens Hordijk voerde de projectleider van de gemeente onlangs een zwaar gesprek met de omwonenden. “Dit dossier kent veel ratio, maar ook véél emotie. Ik begrijp dat ook heel goed, want het maakt nogal een verschil of je naast een rustig bankgebouw woont of naast een supermarkt waar veel verkeersbewegingen zullen zijn. Ik zeg er ook gelijk bij dat we het niet iedereen naar de zin zullen maken.”

Volgens de gemeente wordt er nog gesproken over geluidwerende maatregelen voor twee woningen. Hordijk: “Zodra dat afgehandeld is, kunnen we verder met de procedure.”

Bron :Erik van Leeuwen/Hart van Nederland

Eerder in het nieuws

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Meer informatie over hoe uw reactiegegevens worden verwerkt.