Coalitie VVD, ChristenUnie/SGP en CDA op komst

Bij de vorming van een nieuwe coalitie voor Zuidplas is dinsdagavond 4 april een belangrijke volgende stap gezet, meldt de lokale media organisatie  Omroep Zuidplas.

Afgelopen zaterdag maakten VVD en ChristenUnie/SGP al bekend dat zij samen op zoek gingen naar een derde partij om tot een meerderheid te komen.
Gisteravond is er gesproken met de onderhandelaars van het CDA. Dit gesprek bood zoveel basis voor samenwerking, dat besloten is om met deze drie partijen te gaan door onderhandelen. Doel is te komen tot een stevige coalitie voor Zuidplas.
De eerder geplande gesprekken met PVDA/GL, SP, NEZ en D66 gaan dan ook niet door.VVD, ChristenUnie/SGP en het CDA spreken woensdagavond weer verder met elkaar en maken dan een planning voor het vervolg van de onderhandelingen.  Aanstaande zaterdagochtend tussen 09:00 en 11 :00 bij ‘Zuidplas in het Weekend’ praat Omroep Zuidplas met de lijsttrekker van de VVD, Jan Hordijk over de stand van zaken betreft de coaltitievorming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.