Voetbaloverzicht : Alleen Groeneweg pakt een punt

Dit voetbalweekend is er één om vlug te vergeten voor de Zuidplassupporters. Alleen Groeneweg pakte een punt, Moordrecht en v.v. Nieuwerkerk (zo) verloren in dit inhaalweekend.

v.v. Moordrecht
De Moordrechtenaren speelden na drie nederlagen op rij een verrassend goede wedstrijd tegen CKC. De ploeg van trainer Dennis de Jong hield bij rust de 0-0 vast en kreeg zelfs kansen op meer. Na rust scoorde CKC echter twee keer. Door de nederlaag blijft Moordrecht elfde in de ranglijst, nog voor Swift Boys en Hermandad. Volgende week neemt de ploeg het op tegen de trainer van vorig jaar, Moordrecht gaat dan op bezoek bij s.v. Ommoord en Roland Maissan.

​v.v. Nieuwerkerk (zo)
​De ploeg van trainer Omar Kahn liep afgelopen zondag tegen een harde nederlaag aan. Spartaan’20 bleek met 7-2 te sterk voor de rood-zwarten uit Nieuwerkerk. Shane van den Engel redde door tweemaal te scoren de eer voor de Nieuwerkerkers. De nederlaag kruipt Spartaan’20 over v.v. Nieuwerkerk heen. Nieuwerkerk zakt van de negende naar de tiende plek.

​v.v. Groeneweg
In de tweede klasse D stond er voor Groeneweg een topwedstrijd op het programma. Op het eigen sportpark Van ‘t Verlaat ontving de nummer twee namelijk ONA, de nummer drie van de competitie. Bij rust leidde ONA nog met 0-2, maar na rust wist Groeneweg een punt veilig te stellen. Groeneweg blijft tweede in de competitie, maar ziet koploper c.v.v. Zwervers verder weglopen.